Un vídeo enregistrat per una veïna mostra el moment de l'agressió contra una parella de nois de Berga davant de la discoteca La General aquest diumenge a la matinada. En les imatges s'aprecia com almenys dues persones claven puntades de peu contra dos joves que es troben tombats al terra. També s'observa com diverses persones que hi ha congregades al seu voltant intenten apartar els agressors de les víctimes i com profereixen insults mentre marxen del lloc dels fets. Al vídeo es veu com almenys una vintena de persones haurien presenciat l'agressió.

Els Mossos d'Esquadra han detingut el presumpte autor de l'agressió homòfoba que ha tingut lloc aquest cap de setmana a Berga. Es tracta d'un jove de 19 anys, veí de Berga i nacionalitat espanyola que ha quedat arrestat com a presumpte autor de l'agressió homòfoba que va tenir lloc aquest diumenge a la matinada davant de la discoteca La General. Els agents prendran declaració a l'arrestat al llarg d'aquest dilluns a la comissaria de Berga i després passarà a disposició del jutge. D'altra banda, el cos policial està investigant si hi ha més persones implicades en l'atac que va patir la parella de nois després de fer-se un petó davant de la sala de festes berguedana. La investigació es troba sota secret d'actuacions.

Els dos agredits van presentar una denúncia dels fets davant de la comissaria dels Mossos de Berga diumenge al matí després de passar per l'Hospital Comarcal Sant Bernabé.

Agressió davant la discoteca

Dos nois van ser agredits aquest diumenge a la matinada davant la discoteca 'La General' de Berga per ser homosexuals. Segons la Policia Local, els fets han passat cap a les quatre de la matinada al carrer Maixerí quan els joves s'estaven fent un petó i un desconegut els ha increpat i agredit. Fins al lloc s'hi ha desplaçat una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que ha evacuat a la parella a l'Hospital de Berga amb ferides lleus. Els Mossos d'Esquadra han informat que els dos agredits han denunciat els fets a primera hora d'aquest diumenge. Paral·lelament, aquest dilluns a les set de la tarda s'ha convocat una concentració davant de l'Ajuntament de Berga, a la plaça Sant Pere, per condemnar l'agressió i mostrar el suport als dos agredits i a la comunitat LGTBI.

Un dels nois ha publicat una fotografia que mostra les ferides que els ha fet l'agressor i ha explicat: "així hem acabat per besar-nos davant d'una discoteca de Berga". El jove ha lamentat el cas, afirmant que "no es pot repetir en ple segle XXI". A més, ha instat l'Ajuntament de Berga a no permetre-ho. "Estem destrossats, he volgut ensenyar-li on he viscut tants anys al meu xicot i ens passa això..., tot i així gràcies a tots els que heu estat allà i ens heu mostrat el vostre suport", ha afirmat.