L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha denunciat aquest dilluns, després de conèixer la seva condemna i la de les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau pel 9-N, que a l'Estat espanyol "la llei no és igual per a tothom".

Per a Mas, la decisió del tribunal demostra que a Espanya "es persegueix la gent per les seves idees", donat que el govern de l'Estat "s'ha fet un tip d'incomplir sentències del TC i mai ha passat res", i en canvi ara a ells els condemnen per defensar "unes idees que no els agraden". En aquest sentit, ha anunciat que recorreran la sentència davant el Tribunal Suprem, però admet que no té massa confiança que la decisió del TSJC sigui rectificada.

És per això que té "l'esperança" posada en la justícia europea, a la que ha confirmat que acudiran si es ratifica la seva condemna al Suprem. A més, la inhabilitació decretada impedeix, de moment, que es pugui presentar a unes eleccions. Però en ser preguntat si serà candidat del PDeCAT, Mas ha matisat que "no, segons la legislació espanyola".

Joana Ortega, que acompanyava Artur Mas i Irene Rigau a la roda de premsa posterior a la condemna, vestia una samarreta amb el missatge "Dirty Lips Mood", la mateixa que ja es va posar quan va comparèixer en roda de premsa el passat mes d'octubre quan es va conèixer la petició d'inhabilitació. Aquella vegada, la samarreta va aixecar molta polseguera.

En aquells moments, Ortega va declarar que "la samarreta em serveix per dir allò que no pots dir en una roda de premsa de però és el que penses". Aquest cop, l'exconsellera se l'ha tornat a posar per transmetre el mateix missatge. En català, "Dirty Lips Mood" es entendre de diferents maneres. La traducció literal seria "Amb ganes de llavis bruts", una manera de dir que tens ganes d'expressar-te i dir el que penses lliurament, sense restriccions ni limitacions de cap tipus.