Mor una nena de 9 anys de Manresa afectada per una meningitis fulminant

Segona mort d'un infant a Catalunya per aquesta malaltia en 15 dies

La Martina, una nena de 9 anys resident a Manresa, ha mort aquesta matinada afectada per una meningitis fulminant a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, al qual va ser transferida amb una ambulància pediàtrica des de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, on havia ingressat a les 2 de la matinada, segons fonts d'aquest centre hospitalari. A l'hospital manresà, veient la gravetat de la pacient, la van derivar al Parc Taulí, on va morir.

La nena estudiava quart de primària a l'Escola Joviat, on el Departament de Salut ha organitzat aquest divendres al migdia una reunió informativa amb les famílies dels tres grups del seu curs al centre per explicar-los el protocol a seguir, al mateix temps que ha distribuït medicació profilàctica a persones que hi haguessin pogut estar en contacte.

La petita hauria patit una sèpsia, que és una infecció a la sang l'origen de la qual és el meningococ, un bacteri que provoca malalties greus com l'esmentada i la meningitis (inflamació de les meninges i la medul·la espinal). És la segona defunció per meningitis a Catalunya en 15 dies, la primera va ser a Girona el 19 de març.