Els Mossos d'Esquadra han detingut a Granollers tres lladres de pisos que utilitzaven clips del cabell i estampetes religioses per obrir els panys amb el mètode que en l'argot policial denominen «de la radiografia». Els lladres, que van ser sorpresos in fraganti dimarts passat, portaven filferros amagats en paquets de mocadors de paper i marcadors de plàstic per assenyalar els habitatges susceptibles de ser robats.

Els detinguts són tres homes de 60, 44 i 37 anys, de nacionalitat georgiana, i estan acusats d'una temptativa de robatori amb força, ja que van ser sorpresos abans que cometessin el delicte.

Els fets es van produir dimarts passat al matí, quan els agents van observar com tres persones s'acostaven a un edifici en actitud vigilant i un d'ells, mitjançant el mètode de la radiografia però utilitzant una estampa religiosa, va accedir a l'interior de l'immoble. En detectar la presència policial, els dos homes que esperaven van alertar el que havia entrat a l'immoble i van fugir corrent en direcció a l'estació de trens. Durant el trajecte van amagar en uns matolls els estris que havien utilitzat per obrir la porta.

Els tres presumptes lladres van ser detinguts a l'estació de trens de Granollers, van passar a disposició judicial dimecres passat i el jutge de guàrdia va decretar llibertat amb càrrecs per als tres.

Els investigadors sospiten que els detinguts podrien estar relacionats amb diversos robatoris en pisos de la mateixa zona, ja que aquests presentaven el mateix modus operandi.