El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va constatar «l'interès creixent» que suscita el procés català a nivell internacional i va negar que es tracti d'un «tema domèstic».

El cap de l'executiu va fer aquestes declaracions després de reunir-se a Bolonya amb l'exprimer ministre d'Itàlia i expresident de la Comissió Europea, Romano Prodi.

En aquesta línia, Puigdemont va reclamar a l'Estat, qui afirma que té la responsabilitat d'emprendre «solucions polítiques i no judicials», «d'asseure's en una taula» per formular preguntes «sensates» i «lògiques» com les que els fan interlocutors internacionals.

El president de la Generalitat va recalcar que el fet que Catalunya sigui el primer país sense estat en ser el convidat oficial a la Fira de Bolonya confirma que el moviment és «transversal», no té «cap base ètnica» ni «egoisme econòmic».

«Civilitat moderna»

Segons va explicar Puigdemont, el fet que Catalunya tingui un 70% de la població amb arrels fora del país provoca que el moviment català es basi en una «noció moderna de la civilitat», una manera d'entendre l'aportació que Catalunya pot fer al món. «La cultura és un vehicle per ensenyar-ho», va reblar.

El cap de l'executiu, acompanyat de l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i la il·lustradora Pilarín Bayés, van visitar ahir a la tarda l'exposició «Catalunya il·lustrada».

La mostra recull un centenar d'il·lustracions de Pilarín Bayés que reflecteixen els moments destacats de la història i la cultura catalana des de la prehistòria fins als nostres dies.