El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va emplaçar ahir la Generalitat a pactar un pla que defineixi les prioritats de Rodalies, és a dir, a quines actuacions es destinaran els recursos assignats per l'Estat a Rodalies a Catalunya.

En roda de premsa després de reunir-se amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, De la Serna es va mostrar «optimista» respecte a la voluntat de consensuar aquesta relació d'actuacions amb l'executiu català malgrat les crítiques del Govern al nivell d'inversions per a Catalunya inclòs en els pressupostos de l'Estat.

«Hem de compartir al 100% la prioritat que cal donar a les diferents actuacions», va comentar el ministre, que va dir que aspira a una relació «fluida» amb la Generalitat. També el titular de Foment va mostrar el seu compromís amb «complir al màxim» les previsions pressupostàries per a Rodalies i a fer-ho «amb màxima transparència».

També va voler deixar clar que vol complir «al 100%» amb les inversions anunciades pel president del Govern, Mariano Rajoy, el passat 28 de març i, en particular, amb les incloses en els pressupostos de l'Estat per al 2017.

Els comptes per al 2017 preveuen que Catalunya rebi 1.306 milions del Ministeri de Foment i les entitats estatals dependents d'aquest, 1.100 milions dels quals corresponen estrictament a inversions.

En dos mesos

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, es va comprometre amb Colau a reprendre les obres de la Sagrera abans de l'estiu. En concret, es començarà pel col·lector Prim amb una inversió de 10,5 milions d'euros i, a partir del tercer trimestre, començaran les obres en els accessos i l'estructura de l'estació. El ministre ha apuntat que aquesta previsió requereix un «gran esforç administratiu» perquè es tracta d'actuacions que estan judicialitzades.