El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, va considerar que la reunió del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb l'expresident dels Estats Units Jimmy Carter «denota poca transparència» i «escassíssima idoneïtat» en relació amb les necessitats dels catalans. Millo va fer aquestes consideracions després de reunir-se amb els congressites nord-americans Dana Rohrabacher i Brian Higgins.

El delegat del Govern va valorar com a «sorprenent» l'entrevista de Puigdemont i Carter i va considerar que és d'una «escassíssima idoneïtat», tenint en compte les necessitats dels catalans, encara que va expressar el seu «respecte» per les reunions que manté el president de la Generalitat.

El delegat del Govern a Catalunya va reduir a una opinió «personal i simpàtica» la intervenció del congressista nord-americà Rohrabacher a favor de la celebració d'un referèndum d'independència a Catalunya.

El president català també es va reunir al Palau de la Generalitat amb els congressistes nord-americans amb la intenció d'analitzar amb ells la situació de la política catalana i europea. Els congressistes van ser rebuts pel mateix Puigdemont, així com pel conseller d'Afers Estrangers, Raül Romeva, amb l'himne nord-americà sonant al carilló del Palau de la Generalitat, música que els polítics nord-americans van escoltar amb la mà sobre el pit.

Després de la reunió, el president català va oferir un sopar a Rohrabacher -republicà- i Higgins -demòcrata-, al qual van assistir el vicepresident del Govern català, Oriol Junqueras, Romeva, el secretari del Govern, Joan Vidal, i el delegat de la Generalitat als Estats Units, Adrew S. Davis. Rohrabacher, president del Subcomitè d'Europa de la Cambra de Representants, ja es va reunir fa una setmana amb Puigdemont al Capitoli de Washington.

Paral·lelament, representants de Societat Civil Catalana (SCC), Concordia Cívica (CC) i Empresaris de Catalunya (EC) també es van reunir amb els congressistes nord-americans, als quals van explicar el «desafiament sobiranista» i la «gravetat» de la situació creada pel Govern. «Se'ls ha explicat el context jurídic, econòmic i social que es viu a Catalunya a conseqüència del desafiament sobiranista», van explicar en un comunicat.