Down Lleida va denunciar ahir al matí davant la fiscalia de Lleida els propietaris del pub que la nit del divendres 31 de març i la matinada del dissabte 8 d'abril va vetar l'accés a un grup de joves amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals.

Segons un comunicat emès per l'entitat, també es va presentar la denúncia davant el departament de Benestar Social de la Generalitat i davant l'Agència Catalana de Consum (ACC).

Down Lleida considera que «el local va prendre la decisió de vetar els joves de l'associació de forma conscient i premeditada» i assegura que en les primeres explicacions que va donar el pub en els mitjans de comunicació «va argumentar que la seva presència repercutia negativament en la seva facturació». L'associació recull que el dia 31 de març «se'ls va denegar l'accés argumentant que hi havia una festa privada» i que el dia 8 «un monitor es va avançar i va poder entrar sense problemes, però quan ho va intentar amb el grup se'ls va vetar l'entrada».

Down Lleida va explicar que l'endemà el pub va enviar un correu electrònic de disculpes i que aquest matí el propietari del local s'ha personat per demanar disculpes i reparar l'error. La junta directiva de Down Lleida, de tota manera, va decidir presentar la denúncia «per coherència» i per tractar-se «d'un cas flagrant de vulneració dels drets de les persones amb discapacitat».