El president de la Generalitat, Carles Puigdemont va ser preguntat per la possibilitat que unes eleccions al Parlament siguin l'alternativa del Govern si no es pot portar a terme el referèndum que prepara.

Sobre aquest assumpte el president va negar que això estigui sobre la taula de l'Executiu. «Jo tinc la prerrogativa per fer-ho, però no ho tinc previst. Si ho preveiés no estaria en la direcció correcta. Seria una falsedat», va sentenciar, tot refermant el compromís del Govern amb la celebració del referèndum malgrat les dificultats que puguin sorgir. «Hem d'actuar amb mentalitat d'estat, deixar d'actuar amb mentalitat de colònia i haver-nos de justificar per tot», va comentar.

Així, el president assegura que «no figura en les previsions del Govern la possibilitat de no fer el referèndum», i que «pels treballs que es van veient», ell està «convençut que es complirà el compromís» de l'Executiu.

Pel que fa a la data del referèndum, però, el president segueix mantenint el secretisme i no va voler avançar res. «El moment en que el Govern doni una data, és perquè ho tindrà tot a punt i podrà celebrar-lo en aquella data», va dir.

En aquesta línia, el president va refermar que el Govern manté la celebració del referèndum com a molt tard al setembre i va assegurar que es fixarà la data quan tot estigui a punt per fer-lo.

Sense parlar amb Rajoy

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Puigdemont va dir que no té prevista ni fixada cap data per la reunió que té pendent amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. De fet, Puigdemont assegura que han deixat de parlar i que ni tan sols rep ímputs sobre possibles dates. En aquest sentit, va acusar Rajoy de donar «llargues» a l'hora de poder quadrar les agendes per buscar un dia i de no tenir «molt voluntat» per fer que la trobada se celebri.