El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata va buscar en els escorcolls als habitatges i despatxos de l'expresident català Jordi Pujol i el seu primogènit documentació sobre Kopeland Foundation, la societat que el fill gran compartia amb la seva mare, Marta Ferrusola, que suposadament van usar per ocultar béns d'Andorra.

Segons va informar a Efe fonts pròximes al cas, la Policia Nacional va escorcollar ahir els habitatges i el despatx professional a Barcelona de l'expresident català Jordi Pujol, així com el domicili i el despatx del seu fill Jordi Pujol Ferrusola, en recerca de documentació relativa als moviments de la fortuna de la família.

El jutge José de la Mata, que dimarts va acordar enviar a presó Jordi Pujol Ferrusola per ocultar suposadament 30 milions d'euros des que s'investiga la fortuna del «clan Pujol», busca especialment dades sobre la societat panamenya a la qual el primogènit suposadament va traslladar els seus saldos a Andorra quan estava sent investigat i en què va incorporar la seva mare, Marta Ferrusola.

Segons sosté el jutge De la Mata en l'acte en el qual dimarts va ordenar l'ingrés a la presó preventiva sense fiança de Jordi Pujol Ferrusola, el primogènit va comprar aquesta societat panamenya a través de la banca andorrana BPA, per traspassar tots els seus saldos a Andorra, en «una clara operació de blanqueig per ocultar béns de l'abast de la justícia», amb el procediment judicial ja obert. A més, el primogènit va situar la seva mare Marta Ferrusola en la mateixa fundació, «per ajudar-la a ocultar també els seus béns».

A tots els immobles

Un dia després d'enviar a la presó sense fiança Jordi Pujol Ferrusola, fill gran de l'expresident de la Generalitat, el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata va ordenar les entrades i escorcolls a les cases i oficines dels Pujol a Barcelona i Queralbs, on la policia ja va entrar a l'octubre del 2015 a la recerca de proves del presumpte blanqueig de capitals que s'imputava al primogènit de la família.

Al llarg de sis hores, agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) van regirar el domicili de l'expresident de la Generalitat en presència de la seva dona Marta Ferrusola, mentre el mateix Jordi Pujol acompanyava els policies que inspeccionaven el seu despatx del carrer Calàbria de Barcelona.

Per la seva banda, Jordi Pujol Ferrusola va dormir ahir a la presó de Brians 1 abans de ser traslladat en els pròxims dies a la presó de Soto del Real de Madrid.