El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va demanar ahir «rigor i responsabilitat» en el tractament polítics dels casos de presumpta corrupció. Just el mateix dia que la Policia escorcollava la casa de l'expresident Jordi Pujol, el dia després que el seu fill, Jordi Pujol Ferrusola, entrés a presó, i pocs dies després de les detencions pel nou cas que esquitxa el PP de Madrid, Puigdemont va considerar que «no és correcte fer un totum revolutum» amb la corrupció. «Atesa la gravetat dels fets, tots faríem be de traslladar a la ciutadania el major rigor possible. Intentar barrejar casos dels 90 i els 2000 que poden tenir a veure indirectament amb concessions, amb casos de patrimonis familiars que res tenen a veure amb activitats empresarials a Catalunya o amb la relació directa o no amb les administracions, no fa cap favor al rigor», va dir el president, reclamant així separar els escàndols «familiars» dels que poden afectar a les institucions.

I és que Puigdemont creu que «cadascú ha de respondre pel que ha de respondre» En aquest sentit, i davant la demanda de CSQP de «rescabalar els diners espoliats» pel Cas Palau, el president va garantir que «si a la llum d'una sentència i uns fets provats s'ha d'actuar d'una determinada manera, ho farem». Les paraules de Puigdemont a la sessió de control del ple del Parlament arribaven després que el president del grup de CSQP, Lluís Rabell, reclamés contundència contra la corrupció. Rabell va fer especial referència als viatges de l'expresident Artur Mas en nom del Govern i va avisar que poden acabar sent perjudicials perquè diversos casos podrien esquitxar el seu partit i la seva etapa.

«Mas està fent d'ambaixador del procés arreu d'Europa. Els escàndols i elements probatoris que es van acumulant i ja toquen Macià Alavedra, Lluís Prenafeta, Pujol, Pujol Jr, i nous escàndols a Barcelona amb concessions a Copisa. Això no s'atura», va criticar, tot fent «una crida a la prudència i la responsabilitat». «Vagin amb compte amb el reciclatge, no fos cas que el famós hàmster es trobés envoltat de granotes», va sentenciar.