28 de abril de 2017
28.04.2017

Santi Vila adverteix d'un «sobreescalfament ideològic» a Catalunya

28.04.2017 | 10:56

El conseller de Cultura, Santi Vila, identificat amb el candidat francès Emmanuel Macron, va advertir ahir dels «riscos del populisme», en al·lusió a algunes decisions adoptades per l'Ajuntament de Barcelona, i va lamentar que a Catalunya hi hagi un «sobreescalfament ideològic».

En una conferència pronunciada en el fòrum de debat DinarsCambra, que organitza la Cambra de Comerç de Barcelona, Vila, en un perfil més polític que cultural, va dir que Catalunya es troba actualment en un dilema: «aspirar a ser l'Anglaterra del sud, la Dinamarca mediterrània, o aspirar a ser Cuba o Veneçuela». Catalunya, va apuntar és «una gran ciutat, raonablement ordenada, d'inspiració liberal, perquè aquest país és liberal en un sentit universal i obert».

«La constitució no és legítima» D'altra banda l'expresident de la Generalitat Artur Mas va afirmar ahir a Ginebra que «la Constitució ja no és legítima a Catalunya perquè el 80% de la gent vol votar en un referèndum». En un diàleg amb el periodista de Le Temps Adrià Budry, Mas va assegurar que si el «sí» guanya «caldrà obrir una negociació».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema