Els Mossos d'Esquadra estudien com a principal hipòtesi que l'homicidi a trets de dos joves de vint anys dijous a la nit al Prat de Llobregat (Baix Llobregat) és un nou episodi de la guerra que des de fa almenys un any lliuren dos clans rivals i que ja s'ha cobrat almenys sis morts.

Així ho asseguren a Efe fonts pròximes a la investigació, després que un pistoler va assaltar cap a les 22.40 hores d'ahir a la nit un pis del carrer Ramon Codina, al barri de Sant Cosme de El Prat, i va matar a trets dos joves i va deixar ferida una noia de 21 anys, per una ferida de bala, encara que no es tem per la seva vida.

L'assaltant va aconseguir fugir, per la qual cosa els Mossos d'Esquadra han desplegat un dispositiu per intentar localitzar-lo i detenir-lo. Malgrat que els morts encara no han pogut ser identificats, la informació recollida fins al moment per la policia catalana apunta a que es tracta de joves de nacionalitat dominicana, segons les fonts.

Els investigadors dels Mossos d'Esquadra treballen amb la principal hipòtesi que el mortal assalt de dijous a la nit és un nou episodi de la guerra que mantenen almenys des d'abril de l'any passat dos clans enfrontats, vinculats al narcotràfic.

El primer crim va ocórrer el 22 d'abril de l'any passat, amb la mort d'una persona en un tiroteig en una discoteca de l'avinguda Paral·lel de Barcelona.

Posteriorment, el 28 de novembre passat un home de 36 anys i nacionalitat dominicana va ser localitzat sense vida a l'interior d'un vehicle estacionat a l'avinguda Catalunya de l'Hospitalet de Llobregat. El mort, que tenia diversos antecedents policials, havia rebut diversos trets al cap, efectuats amb una pistola del calibre 22. Els investigadors sospiten que, en una venjança per aquest crim, un desconegut va espanyar diversos trets als ocupants d'un cotxe a l'avinguda Meridiana de Barcelona.