Els dos presumptes gihadistes arrestats aquesta setmana a Barcelona vinculats amb els atemptats de Brussel·les del març del 2016 van fer un viatge llampec a Holanda pocs dies abans dels atacs amb el cosí dels dos terroristes que es van immolar a l'aeroport de la capital belga.

Mohammad Lamsalak i Youssef Ben Hammou, que van ingressar dijous a la presó sense fiança, van passar vuit dies a Brussel·les coincidint amb els atemptats i, de fet, eren a l'aeroport quan va succeir l'atac, tot i que encara s'investiga si la seva presència allà va ser fruit de la casualitat o si estaven vinculats amb la massacre.

Durant la seva estada a Brussel·les aquells dies -del 16 al 23 de març- van utilitzar vuit números de mòbil belgues diferents, que els va facilitar el cosí dels terroristes, tal com han constatat els Mossos d'Esquadra, que han fet una anàlisi de tots els seus moviments a la capital belga a partir de les dades dels senyals dels telèfons facilitats per la justícia d'aquell país.

Així, els agents han detectat que durant cinc d'aquells dies van estar amb el cosí dels suïcides i un d'ells van fer un viatge al dia a Holanda, país en el qual es perd el rastre del senyal perquè els mòbils entren en itinerància.

Els presumptes terroristes, que també es dedicaven al tràfic d'estupefaents, van explicar que en aquell viatge van anar a buscar droga a Utrecht, però els investigadors dubten de la seva versió perquè els consta que van fer més quilòmetres que l'anada i tornada des de Brussel·les fins aquella ciutat holandesa.