Una jove catalana de 26 anys va ser violada la nit de dissabte a diumenge a les rodalies de l'aeroport de Munic (sud d'Alemanya), ha informat avui la policia alemanya.

Segons ha explicat a Efe un portaveu de la policia del Nord de Oberbayern, la jove -nascuda a Barcelona- va ser assaltada per l'esquena per almenys un desconegut entre les dotze de la nit i les dues del matí, quan tornava al seu domicili a la petita localitat de Hallbergmoos després d'anar a una festa amb diversos companys de treball.

No obstant això, la jove no va ser descoberta fins a les sis del matí, quan un home que practicava "jogging" la va trobar, amb clars símptomes d'hipotèrmia, a les proximitats de l'aeroport de Munic, en un petit turó per a visitants des de la qual es pot contemplar la pista d'enlairament.

La noia estava demanant ajuda i l'home va alertar immediatament als serveis d'emergència, que la van traslladar d'urgència a un centre mèdic proper, on va ser atesa.

Les forces de seguretat, que han iniciat d'ofici una investigació, estan buscant a dues persones que van parlar amb la jove a la festa, tot i que es desconeix si estan d'alguna manera relacionats amb la violació.

Es tracta de dos estrangers que van travar conversa amb la catalana a la festa i que a partir de cert moment van començar a assetjar-la.

La jove va demanar llavors ajuda als seus companys de treball i aquestes dues persones, en ser advertides per tercers, van demanar perdó i es van allunyar.

Segons les descripcions aportades per les forces de seguretat, tots dos eren bruns i un no parlava ni anglès ni alemany i l'altre una mica d'anglès i gairebé res d'alemany, i la seva llengua materna comuna podria, segons testimonis, ser l'àrab.