05 de maig de 2017
05.05.2017

L'Executiu fa el primer pas per comprar les 8.000 urnes per fer el referèndum

El Departament de Governació ha adoptat un acord marc que permetrà disposar d´una llista d´empreses disposades a subministrar aquest material

05.05.2017 | 10:28

El Govern ha fet el primer pas per comprar les urnes del referèndum previst per al proper mes de setembre. El Departament de Governació ha adoptat un acord marc que permetrà disposar d'una llista d'empreses disposades a subministrar les urnes. Les empreses interessades tindran 15 dies per notificar-ho una vegada l'acord es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), cosa que està previst que es faci en els propers dies.

Segons fonts del Govern, l'acord permet homologar empreses per tal que la Generalitat pugui contractar pel proveïment d'urnes per a qualsevol procés electoral, com una consulta popular o qualsevol altra forma de participació ciutadana. Es calcula que aproximadament es necessiten unes 8.000 urnes per fer el referèndum.

El Govern defensa que aquest acord respecta la legalitat vigent, tenint en compte que la Generalitat té les competències per organitzar processos electorals, i remarca que es tracta de la primera concreció del compromís de l'Executiu català de celebrar el referèndum amb o sense acord del Govern espanyol. Un compromís que el Govern català va voler visualitzar i ratificar per escrit en l'acte al Pati dels Tarongers del 21 d'abril amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, al capdavant.

Així doncs, el Govern mostra una determinació evident, si bé les veus crítiques amb la tasca preparatòria del referèndum insisteixen que encara queda molta tasca per dur a terme, en qüestions com el cens o la definició d'una junta electoral catalana, entre d'altres. Aquests interrogants, al costat de les presses de la CUP perquè l'Executiu de Puigdemont reveli la data i la pregunta del referèndum, seguiran sobre la taula però ja amb un dubte solucionat: les urnes ja estan camí de ser encarregades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema