Els Mossos d'Esquadra han dut el cas de l'agressió a una jove de 23 anys amb Mossos d'Esquadrasíndrome de Down , segons van informat fonts de la policia catalana, que continua investigant els fets. Un dels punts de la investigació consistirà en el visionat de les imatges de les càmeres de seguretat per si permet aportar pistes sobre l'agressió. Els fets es van produir dimarts passat a l'estació de Sants de la línia 3 cap a les dues del migdia quan la noia tornava a casa a dinar després de les classes del programa d'inserció laboral de la Fundació Aura. En baixar del vagó i accedir a l'andana es va dirigir a les escales per sortir al carrer Numància. Va ser aleshores quan un home la va avançar, li va fer un cop de colze a l'espatlla i després un cop de puny a l'altura del nas, que li va provocar lesions a la cara i li va trencar les ulleres. Després, l'agressor va marxar corrent.

Violència física

La noia va demanar ajuda, però ja no quedava ningú a l'andana. Aleshores va avisar la família per telèfon, que la va anar a buscar. Després van anar a denunciar els fets davant dels Mossos d'Esquadra.

L'associació Down Catalunya ha qualificat de «menyspreable» l'agressió que va patir dimarts la noia amb síndrome de Down al metro de Barcelona i li ha ofert els seus serveis jurídics per si els necessita per denunciar l'agressor.

«Tot el nostre suport i estima a Gema, objecte d'una fastigosa agressió al metro», va tuitejar l'associació Down Catalunya, que va informar a Efe que va oferir a la mare de la noia els seus serveis jurídics per perseguir l'agressor.

Down Catalunya va recorda que, segons les últimes dades de l'Observatori de la Discapacitat de Catalunya, un 23% de les dones discapacitades han patit alguna vegada violència física, vuit punts per damunt de la mitjana de la resta de dones.