Sobre corrupció, ja l'hi he sentit dir molts cops que fins que no hi hagi sentències no es valoraran, però venim del judici del cas Palau, la família Pujol amb l'amb entrada a presó del fill gran, havia de començar el cas Adgisa... i es torna a vincular i a recordar l'antiga CDC. És una llosa per al futur del PDeCAT? També ha parlat del llegat polític de CDC i després es veuen totes les imatges...

És perfectament compatible defensar el llegat polític del que van ser els governs de CiU i de CDC en el seu moment, que són tangibles en forma d'escoles, d'instituts, de carreteres, de tantes i tantes coses. L'altre dia ho dèiem, de la immersió lingüística, de com hem fet aquesta economia més exportadora, etc. És perfectament compatible això amb dir, nosaltres representem un projecte nou. Al contrari del que diuen alguns, no es va refundar per tapar res sinó anticipant-nos a un sistema de partits que s'està configurant de bell nou a causa, precisament, del fet que el sobiranisme, el dret a decidir, ha canviat la fisonomia dels partits catalans.

...

El que han fet els comuns, nosaltres fa uns mesos que ho hem fet. Aquesta distància no és que la posem pel tema de la corrupció sinó el que diem és que som un partit amb arrels, que són convergents però tenim el nostre criteri i vivim amb un cert disgust tot el que està passant, tot el que s'està publicant, tot el que estem veient. Aquí jo reclamo com sempre la presumpció d'innocència, necessària en un estat de dret, perquè al final estem en una societat, vivim de forma col·lectiva i necessitem unes normes per organitzar-nos, però a la vegada sí que soc conscient -i jo personalment que no he pogut votar mai el president Pujol per una qüestió d'edat- que evidentment l'impacte que això té en l'imaginari convergent pel disgust que això genera és molt gran i, per tant, crec que també ell i la família han d'afrontar les responsabilitats personals i, diguem, ciutadanes que la justícia els reclami. El que em nego és a fer el caldo gros i dir, com que aquests això, la resta igual. Hem de ser molt pulcres. En tot cas, quan arribin sentències nosaltres ens expressarem. Mentrestant, vull ser cauta perquè també vivim en un país on hi ha hagut l'Operació Catalunya, on hi ha hagut fiscals que afinen, un ministre de l'Interior que ha fet servir fons reservats i no continuo perquè és de l'alçada d'un campanar..., per tant també poso les reserves necessàries i per tant esperarem aquestes sentències.

També ho deia perquè Jordi Xuclà [diputat del PDeCAT al Congrés] per exemple m'explicava que el partit s'està rejovenint, hi ha més afiliacions. Tot això de la corrupció, tant sentir el 3 per cent, els pot ser un fre...?

Sí que et puc explicar que no hi ha hagut baixes per aquest procés i és una cosa que, si fos així, la podria explicar perquè al final hem estat sempre molt transparents amb aquesta base social. Convergència tenia en el moment de refundar-se 14.000 militants, el Partit Demòcrata va començar amb 7.000 i ara el mes de maig passem els 13.000. I això no ha anat avall, al contrari, ha anat sumant. I no només s'hi ha sumat gent del món convergent sinó també gent d'altres sensibilitats, gent que ve del món d'Unió Democràtica, socialistes catalanistes, i sobretot associat nou que diu, jo veig una expectativa d'una formació política que vol fer les coses diferents i m'hi vull sumar. Per tant, tampoc ho estem vivint amb baixes i tampoc ho estem vivint amb febleses, és senzillament una qüestió d'imaginari i del disgust que et genera, però en fi...