La família Pujol-Ferrusola va obtenir un "benefici econòmic no justificat" de 69 milions d'euros als seus comptes d'Andorra des de 1990, quan van començar una operativa per ocultar "grans sumes d'origen desconegut" que respon a un "pla preconcebut i ordenat", segons afirma la UDEF en un informe.

En aquest informe de 102 pàgines, a què ha tingut accés Efe, la Policia creu que la dinàmica d'ocultació de diners per part de la família Pujol s'enquadra en un delicte d'organització criminal, ja que actuava "com un grup organitzat que veia desenvolupant una activitat presumptament il·lícita" liderat pel primogènit, Jordi Pujol Ferrusola.

La UDEF creu que l'"objectiu final" d'aquesta activitat de blanqueig era la "recerca d'un benefici econòmic no justificat" en diferents divises, que quantifica per a cada un dels pares, dels set germans i de l'exdona de Jordi Pujol Ferrusola.

La xifra major es correspon amb el primogènit, que hauria obtingut 54,5 milions d'euros en pessetes, euros, dòlars, marcs alemanys i lliures esterlines, seguit de la seva exdona Mercè Gironès, que va obtenir 3,7 milions d'euros.

Segons la Policia, l'expresident català va registrar 473 milions de pessetes (2,84 milions d'euros) en un compte d'Andorra que se li atribueix, i la seva dona, Marta Ferrusola, 683.139 euros més.

Aquestes són les quantitats corresponents a la resta de fills: 3,5 milions d'euros de Josep, 955.253 euros d'Oriol, 757.708 de Mireia, 695.657 de Marta, 711.561 de Pere i 697.761 d'Oleguer.