L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han recaptat ja 100.000 euros amb la seva "caixa de solidaritat", cosa que ha permès abonar ja la multa de 30.000 euros que el Tribunal Suprem va imposar a l'exconseller de Presidència Francesc Homs pel 9N.

ANC i Òmnium van crear el passat 8 de maig un compte bancari, batejat com a "caixa de solidaritat", per recollir aportacions econòmiques destinades a poder finançar les multes a dirigents independentistes com a conseqüència dels passos fets en el procés sobiranista.

Fonts de les entitats han assegurat a Efe que, en aquest període, ja han recaptat 100.000 euros, una xifra que auguren que anirà en augment en les pròximes setmanes i que es destinarà a sufragar les multes imposades a dirigents independentistes condemnats judicialment.

De moment, segons ha avançat La Vanguardia i han confirmat fonts de les entitats sobiranistes, s'ha pogut abonar la multa a Homs de 30.000 euros que li va imposar el Tribunal Suprem.

Queden pendents els 24.000 impostos a l'exconsellera Irene Rigau, els 30.000 a l'exvicepresidenta Joana Ortega, i els 36.000 a l'expresident català Artur Mas, condemnats també per la consulta sobiranista del 9N.