La UDEF sospita que un pagament al 2003 de 131.478 euros des d'una societat vinculada amb l'exconseller de Política Territorial i Obres Públiques Jaume Roma a Jordi Pujol Ferrusola, fill de l'expresident català, podria respondre a una comissió per «la concessió de qualsevol mena d'avantatge en l'àmbit públic».

En un informe del cas Pujol, al qual va tenir accés Efe, la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia analitza les dades mercantils de la societat Project Marketing Cat, propietat de Jordi Pujol Ferrusola, entre ells una operació amb l'empresa JJ New Sea, vinculada a Roma.

Roma «es parapeta darrere» d'aquesta societat, afirma la UDEF, que destaca que aquest exmilitant de CIU va ocupar càrrecs públics rellevants, com el de director de l'Institut Català de la Salut o el de conseller d'Obres Públiques, lloc, aquest últim, del qual va dimitir el 1995 per veure's implicat en un cas de corrupció.

Aquesta causa de corrupció es va obrir, recorda l'informe, quan un grup de cinc subcontractistes van denunciar davant l'Audiència Nacional que mentre Roma dirigia el departament català de salut havia fet irregularitats en les concessions d'obres a l'empresa Trad, entre elles la remodelació de l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell i vuit centres d'atenció primària.

El cas, aclareix la UDEF, es va arxivar després de recaure a l'Audiència de Barcelona, moment en el qual l'expresident Pujol va declarar que «un dia es van presentar en la Generalitat uns senyors afirmant que tenien proves contra Jaume Roma i demanaven trenta milions de pessetes a canvi de no denunciar l'assumpte».

El tercer fill de l'expresident Pujol, Josep Pujol Ferrusola, va explicar ahir que la seva mare, Marta Ferrusola, va destruir part de la carta de la suposada deixa de l'avi Florenci, perquè l'objectiu era mantenir els diners «opacs», ja que «no es podia explicar que els fills de Pujol tenien diners a Andorra». En una entrevista a Catalunya Ràdio, Josep Pujol també va explicar que la seva mare no reconeix la nota de la «mare superiora», tot i que «la lletra s'assembla molt» i va admetre que feien una broma. Josep Pujol va afirmar ahir que va valer la pena que Catalunya tingués durant 23 anys un president de la Generalitat first class, com segons la seva opinió va ser el seu pare, pel «petit pecat» d'haver amagat que la família tenia comptes a Andorra.