Oleguer Pujol, fill petit de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, ha afirmat avui que hi ha hagut un "interès especial" de l'Estat en "desacreditar" i "desterrar" el seu pare: "El que tenen en contra del meu pare és comparable al que la Xina pugui tenir contra el Dalai Lama".

"A la Xina (al Dalai Lama) l'han tret del país, i al meu pare l'han desterrat internament", ha asseverat en una entrevista en l'emissora RAC1 Oleguer Pujol, que està acusat de delicte fiscal i de blanqueig de capitals pel jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata.

Oleguer Pujol ha apuntat la UDEF i la Fiscalia com a part de les estructures de l'Estat que han buscat "destrossar el meu pare amb acarnissament" i, preguntat sobre si això està vinculat al procés d'independència de Catalunya, ha conclòs: "el meu pare estava percebut des de Madrid com una peça molt important d'aquest procés, evidentment".

Al contrari del seu germà Josep Pujol, que en una altra entrevista radiofònica no va voler posar "la mà al foc" pel seu germà Jordi Pujol Ferrusola, Oleguer sí l'ha posat pel seu germà gran "i pel meu pare i la meva mare, sense cap dubte".