El portaveu parlamentari de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha titllat l'acte de suport al referèndum que s'ha fet a Barcelona de "performance que demostra que el 'procés' s'està acabant i ho farà amb unes eleccions autonòmiques i urnes de debò". Carrizosa ha assegurat que l' 1 d'octubre és "la mateixa pel·lícula que el 9-N, i té el mateix objectiu: "Separar Catalunya de la resta d'Espanya i treure-la de la Unió Europea". Carrizosa ha fet aquestes declaracions en una carpa informativa del partit al barri dels Corts de Barcelona.

El portaveu parlamentari de Cs ha criticat la participació de Carme Forcadell en l'acte perquè "ja no és la presidenta de l'ANC, ara presideix el Parlament, que representa tots els catalans". A més, considera que "les manifestacions de debò són les que sorgeixen del carrer i no dels governs" i ha instat el president Puigdemont a convocar eleccions a Catalunya per "posar fi a un govern que està acabat".

D'altra banda, sobre la declaració del membre de la Mesa del Parlament, Josep Nuet, aquest dilluns davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Carrizosa ha lamentat que "hi ha polítics que incompleixen les lleis perquè es creuen per sobre d'elles". I ha afegit que aquests polítics "volen escudar-se darrere dels ciutadans per eludir responsabilitats".