El president executiu d'Agbar, Ángel Simón, va reivindicar la col·laboració publicoprivada en el sector de l'aigua com a «únic model vàlid», i va demanar al president català, Carles Puigdemont, que «preservi aquest model d'èxit». Simón va llançar aquest missatge durant l'acte de celebració del 150 aniversari d'Aigües de Barcelona, celebrat al Museu de les Aigües de Cornellà de Llobregat, una efemèride a la qual no va assistir cap representant de l'Ajuntament de Barcelona.

El president de la Generalitat, de la seva banda, va respondre a la petició de Simón dient que és partidari del «lideratge públic i la diversitat de proveïdors», valorant «cas a cas»qui pot donar un «millor» servei, si el sector públic o el privat, i tot això «sense caure en apriorismes ideològics».

Davant dels moviments i les formacions polítiques que defensen la municipalització d'un servei bàsic com el de l'aigua, Simón va opinar que la col·laboració público-privada és l'únic model que permet «fer front als reptes que tenim en el futur».

A l'acte hi van assistir el conseller de Territori de la Generalitat, Josep Rull; la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret; l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín; l'alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, i el de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, entre d'altres autoritats.

Fonts d'Agbar van explicar que també s'havia convidat a l'acte l'Ajuntament de Barcelona, un extrem que van confirmar des del consistori.