22 de juny de 2017
22.06.2017

La Generalitat demanarà 530 milions d'euros a l'Estat per rescatar l'eix Transversal

El Ministeri d'Hisenda confirma que ha rebut la petició de finançament del Fons de Liquiditat Autonòmica per una operació que pot suposar un estalvi financer de 700 milions

22.06.2017 | 20:57
La Generalitat demanarà 530 milions d'euros a l'Estat per rescatar l'eix Transversal

El Govern de la Generalitat ha sol·licitat al Ministeri d'Hisenda finançament del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) per poder rescatar l'Eix Transversal (C-25), una operació valorada en 530 milions d'euros. El juliol del 2015, la Generalitat va valorar el rescat de la C-16 en 775 milions d'euros.

Segons ha avançat la Vanguardia i ha pogut confirmar l'ACN, la del FLA és una de les vies que està explorant la Generalitat per poder executar el rescat de la carretera, tot i que també se n'estan estudiant d'altres com acudir als bancs.

El rescat de la C-25 –la carretera que uneix Cervera amb Caldes de Malavella a través de 153 quilòmetres- costaria 530 milions d'euros i amb els diners del FLA es pretén cobrir com a mínim el 70% del cost total. Cedinsa és l'empresa encarregada d'explotar l'Eix Transversal a través del peatge a l'ombra un sistema a través del qual la Generalitat paga una quota en funció del transit que registra la infraestructura.

L'executiu català està estudiant tots els rescats que siguin possibles perquè suposen una part important del deute i poden generar estalvi, segons han explicat fonts de la conselleria d'Economia a la Vanguardia.

L'estalvi financer que suposaria rescatar l'Eix Transversal seria d'uns 700 milions d'euros fins al 2040, any en què venç la concessió a Cedinsa, empresa que, entre d'altres, també gestiona el tram de la C-16 sense peatge entre Sallent i Berga.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema