El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha confirmat avui que el mes de juny passat ha estat el més calorós, en intensitat i extensió, des del 2003 i el segon més càlid des que es tenen registres.

Les anomalies termomètriques, la diferència amb la mitjana climàtica dels últims 30 anys, ha superat a molts punts de Catalunya els 4 i 5ºC de temperatura.

A més, l'onada de calor va durar entre el 10 i el 26 de juny, amb moltes nits tòrrides, especialment a la ciutat de Barcelona on, entre els dies 15 i 17 de juny, els termòmetres no van baixar de 25ºC de mínima a la nit, acumulant més de 70 hores sense baixar dels 25ºC, "un fet insòlit" en un mes de juny almenys des que fa 10 anys es prenen registres al centre de la capital catalana.

Les temperatures màximes de l'episodi de calor van rondar els 40ºC sobretot a la plana de Lleida i l'interior, on van passar molts dies amb màximes repetides de més de 35ºC.

L'onada de calor va deixar pas a partir del dia 26 a un front de tempestes que va fer baixar la temperatura fins a mínimes que no s'havien registrat en un mes de juny en els últims 20 anys.

La predicció indica que la calor tornarà a ser present fins dijous, quan s'espera que els termòmetres tornin a caure amb l'arribada d'un altre front de pluges.