El president de Junts pel Sí, Jordi Turull, assumirà el Departament de Presidència en substitució de Neus Munté, i el regidor de Barcelona Joaquim Forn rellevarà Jordi Jané a Interior, han informat fonts de la Generalitat a Efe.

Està previst que el president català, Carles Puigdemont, reveli aquest matí els canvis al Govern, que també afectarien almenys a la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz.

Unes modificacions que afectaran també a la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, i, probablement també, al secretari del Govern, Joan Vidal de Ciurana.

En canvi, un dels noms que sonaven per abandonar el Govern, la titular de Governació, Meritxell Borràs, que té una querella de la FiscaliaMeritxell Borràs, es mantindrà en el mateix, tot això sense perjudici que pugui haver-hi canvis organitzatius o de funcions.

De fet, Puigdemont té previst concentrar en un conseller totes les tasques organitzatives del referèndum que vol convocar per a l'1 d'octubre.

L'objectiu de la crisi de govern és formar un equip de PDeCAT i ERC que no tingui dubtes ni pateixi per la seva patrimoni en la recta final cap al referèndum unilateral d'octubre, que té la frontal oposició del Govern de l'Estat.