El president del Govern, Mariano Rajoy, va contrastar ahir l'actitud «estèril» de la Generalitat de Catalunya de buscar l'enfrontament amb l'Executiu central i la disposició a l'acord per part del Govern basc que porta a modificar lleis com la de la quota i la del concert amb Euskadi.

Rajoy, que va participar en un acte a Bilbao organitzat per Noves Generacions del PP, va dedicar gran part de la seva intervenció a analitzar la situació a Catalunya i ha assegurat que, davant de la gestió del Govern de la Generalitat, la majoria de catalans està amb la moderació, el sentit comú i la concòrdia.

El cap del Govern, Mariano Rajoy, va instar ahir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a «desconnectar del seu deliri i recuperar la connexió amb el respecte a la llei», una llei que ha dit que l'Executiu estarà «orgullós» de complir i fer complir en tot moment.

Rajoy va al·ludir a la situació a Catalunya en la seva intervenció en la jornada inaugural de l'Escola Miguel Ángel Blanco convocada a Bilbao per Noves Generacions, l'organització juvenil del PP.

El president del Govern, que va tornar a assegurar que no hi haurà referèndum, va subratllar que els independentistes catalans parlen molt de desconnexió i el que estan fent és «desconnectar-se de la realitat i començar a veure com la societat desconnecta de la seva desconnexió».

«Jo els invito una vegada més a desconnectar dels desafiaments i a reconnectar amb voluntat d'acord».

«Els convido que desconnectin del seu deliri i recuperin la connexió amb el respecte a la llei, la democràcia i l'Estat de dret que estan violant de manera ininterrompuda en els últims temps», va afegir.

El president del Govern va insistir que el «desafiament» secessionista no porta enlloc i que no té la més mínima possibilitat d'èxit («i ells ho saben», va precisar).