El Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat aquest dilluns l’anunci del Departament de Governació de la Generalitat de la formalització de l’acord marc per subministrar el material electoral necessari per a la celebració d’unes eleccions al Parlament de Catalunya. Així, amb aquest pas, s’homologa a quatre empreses per a que se’ls pugui encarregar les paperetes, els sobres i els manuals de votació per un import total de 897.520,65 euros.

D’aquesta manera, es tanca el procediment previ al tràmit que, en cas de voler convocar les eleccions, s’activaria per comprar el material. Aquesta publicació, però, especifica clarament que es tracta de material destinat a “la celebració d’eleccions al Parlament”, i per tant aquesta no seria l’adjudicació que podria fer-se servir per al referèndum de l’1 d’octubre. Si més no, no podria fer-se sense introduir-hi modificacions.

Amb la formalització d’aquest acord marc, les empreses que han aconseguit ser contractistes podran rebre l’encàrrec en qualsevol moment per a la impressió del material d’unes eleccions que, tot i que el Govern ha reiterat que no té previst convocar, alguns sectors de l’oposició reclamen amb vehemència. Es tracta d’un acord per a quatre lots per al subministrament de material amb un valor de 897.520,65 euros.

Els sobres electorals podran córrer a càrrec de l’empresa Tompla Indústria Internacional del sobre, S.L. o de Domènech Mirabet, S.A.; les paperetes es podran encarregar a Impressions Transkrit, S.A. o a Formsystem Documents Intel·ligents, S.L.O.; els manual d'instruccions per als membres de les taules electorals podrien estar en mans d’Impressions Transkrit, S.A. o Formsystem Documents Intel·ligents, S.L.O.; i els impresos electorals serien per a Formsystem Documents Intel·ligents, S.L.O.

La data d’adjudicació de l’homologació que figura a la publicació de l’anunci és el 8 de juny d’aquest 2017 i la de formalització del contracte, el 6 de juliol.