Les adhesions al manifest internacional 'Let Catalans vote' ('Deixeu votar els catalans') continuen creixent i ja són mig centenar de personalitats internacionals les que subscriuen el manifest. Des del 2014 sis premis Nobel ja s´han adherit al text. L´última a fer-ho ha estat Jody Williams, Premi Nobel de la Pau del 1997, activista americana pels drets humans i coordinadora de la Campanya Internacional per la Prohibició de les Mines Antipersona. Des del mes de juny, nou noves personalitats s'han adherit al manifest, entre les quals destaquen la cantant i activista per la pau Yoko Ono Lennon, el cantautor anglès Peter Gabriel i el cubà Silvio Rodríguez, i des del món de l´esport destaquen dues incorporacions com són les de dels exfutbolistes Éric Cantona i Hristo Stóitxkov.

Les altres personalitats que també se sumen a la crida mundial per fer possible el dret a decidir del poble de Catalunya són Peter Jambreck, sociòleg, jurista i polític, pare de la constitució d´Eslovènia; Heiner Flassbeck, exsecretari d´Estat del Ministeri de Finances d´Alemanya i cap de la Conferència de les Nacions Unides sobre Comerç i Desenvolupament entre 2003 i 2012, i Costas Lapavitsas, exdiputat de Syriza i professor d´economia de la Universitat de Londres.

El manifest subratlla que "la millor forma de resoldre les disputes internes legítimes és emprar les eines de la democràcia", i fa una crida al govern espanyol i a les seves institucions perquè treballin junts amb els seus homòlegs catalans per permetre que els ciutadans de Catalunya puguin votar sobre el seu futur polític i, posteriorment, estableixin negociacions de bona fe basades en el resultat. El text conclou que "impedir que els catalans votin sembla contradir els principis que inspiren les societats democràtiques".