La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, i el president del PPC, Xavier García Albiol, van acusar ahir ERC de «tapar la corrupció» de CDC en no denunciar davant la justícia les conclusions d'un informe del Govern, mentre que el president Carles Puigdemont ha criticat la seva «demagògia». En la sessió de control al president de la Generalitat en el ple d'ahir al Parlament, Arrimadas i García Albiol es van fer ressò de les informacions que apunten que una comissió dependent del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, va descobrir contractes arreglats en l'etapa de govern d'Artur Mas i ho va reflectir en un informe intern. Segons les informacions publicades, el document conclou que hi va haver contractes arreglats a través de la revisió de les qualificacions que portava a terme l'Oficina Tècnica d'Avaluació, de manera que no s'adjudicava l'obra o el servei a l'empresa que havia fet la millor oferta.

Arrimadas ha afirmat que l'antiga CDC «té molta corrupció, com el PP», si bé ERC, soci de govern de Puigdemont, «és una ganga per tapar» aquests casos, ja que està disposat a integrar-se en una mateixa llista electoral amb els convergents, «compartir escons» amb ells, «ocultar informes» i «bloquejar» compareixences i comissions d'investigació al respecte. La presidenta del grup parlamentari de Ciutadans va reptar Puigdemont a comparèixer al Parlament específicament per parlar de corrupció.

L'esperit del 92

Paral·lelament, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va afirmar que, en l'actual context polític, «l'esperit olímpic» de Barcelona 92 l'encarnaria ara un «referèndum pactat» entre la Generalitat i el Govern central.

Puigdemont va respondre així al president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Lluís Corominas, que el va convidar a rememorar el 25è aniversari dels Jocs Olímpics del 1992 celebrats a la capital catalana. El president va explicar que «troba a faltar» «l'esperit olímpic» dels Jocs, que «va fer possible que governs diferents es posessin d'acord sense retrets en un objectiu molt difícil». En aquest sentit, va defensar que, «lligat a la política, l'esperit olímpic seria el referèndum pactat» sobre la independència de Catalunya, que l'Estat ha rebutjat acordar.