Els Bombers de la Generalitat van aconseguir estabilitzar l'incendi d'Artés (Bages), després de cremar 406 hectàrees i obligar a desallotjar més d'un centenar de persones, mentre que el petit foc declarat ahir tarda a Artesa de Segre (Noguera) va poder ser controlat. L'incendi que es va declarar dissabte a Artés, i en el qual van treballar 55 dotacions terrestres i 9 mitjans aeris, va quedar estabilitzat cap a dos quarts de sis de la tarda, cosa que significa que tot i que encara no estava controlat, sí que s'havia aconseguit evitar la seva propagació.

El foc, van explicar els Bombers, va quedar «estabilitzat» una vegada van passar les hores de màxima insolació i perill d'entrada del vent de marinada. Durant el dia els equips d'extinció d'incendis van treballar per assegurar el perímetre del foc, tant amb maquinària pesant com amb les tasques dels equips terrestres i dels mitjans aeris.

El Cos d'Agents Rurals va calcular la superfície total cremada en unes 406 hectàrees de vegetació, bàsicament forestal, encara que també va afectar zones de conreus. Els bombers continuaven a l'hora de tancar aquesta edició treballant per controlar l'incendi, encara que progressivament van anar reduint els seus efectius, i després de ser estabilitzat les dotacions terrestres que romanien al lloc eren 50 i els mitjans aeris 6. Els Mossos d'Esquadra van informar que va ser aixecada l'ordre d'evacuació del nucli de Sant Joan d'Oló i els veïns van poder tornar a les seves cases.

Pel que fa al petit incendi que es va declarar a primera hora de la tarda a Artesa de Segre, els Bombers van aconseguir controlar-lo pocs minuts deprés de les cinc de la tarda, després de cremar unes 15 hectàrees de vegetació forestal i agrícola. En aquest incendi els Bombers van utiltizar un total de 15 mitjans terrestres i 10 mitjans aeris, a més de col·laborar les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF).