CCOO va denunciar que el Govern vulnera de forma «greu» el dret de vaga dels treballadors d'Eulen que van iniciar la matinada de dilluns una aturada indefinida a l'aeroport del Prat, a l'utilitzar les forces de seguretat de l'Estat per substituir-los.

Segons el secretari d'acció sindical de CCOO de Construcció i Serveis, Daniel Barragán, l'ús de les forces de seguretat de l'Estat per substituir els treballadors en vaga a l'aeroport català els fa «veure, una vegada més, que l'actual Govern no té cap respecte per les més bàsiques normes de relacions laborals».

A parer de CCOO, aquestes reformes han permès prioritzar els convenis d'empresa per sobre dels sectorialss.

En la mateixa línia va posicionar-se l'altre sindicat de l'aeroport del Prat, CGT, que va assegurar que «el precedent que aquesta opció suposa és molt preocupant per al conjunt de la classe treballadora, ja que el que s'està dient és que mitjançant un cos policial o militar l'administració pot finalitzar una vaga per mitjà de la repressió».

Segons el seu parer, tant el Govern d'Espanya com l'executiu català han estat «més units que mai» per «fer la feina bruta contra la plantilla».

A més, denuncia com «igualment inacceptable» que es recorri a un arbitratge obligatori imposat des de l'administració per posar fi a la vaga, que els treballadors d'Eulen realitzen per reclamar millores salarials i laborals.

L' organització Alternativa Sindical adverteix que la protesta al Prat «no és res més que l'inici d'un conflicte que acabarà estenent-se en tots els serveis de seguretat del país i molt probablement acabi en una vaga general, si no milloren les condicions socials i econòmiques dels treballadors mitjançant la millora substancial d'un conveni col·lectiu estatal».