El segon dia de vaga total i indefinida del personal d´Eulen que s´encarrega dels controls de seguretat a l´aeroport del Prat s´està desenvolupant amb total normalitat i sense aglomeracions destacables a l´entrada dels controls. Aquest dimarts, els serveis mínims del 90% i la presència de la Guàrdia Civil, menys visible que dilluns, fa que el pas pels filtres sigui àgil i només en moments puntuals s´acumulen els viatgers a la terminal, amb una espera màxima de vint minuts durant les primeres hores del matí, després d´una nit sense cues. Aquest 15 d´agost, festiu, sortiran des d´aquest aeroport fins a 474 vols i es calcula que hi passaran al voltant dels 87.900 passatgers.

Des de primera hora del matí d’aquest dimarts, un dels dies de gran afluència de passatgers a l’Aeroport del Prat, els controls de seguretat s’han pogut superar sense problemes ni cues. La presència de la Guàrdia Civil, des d’aquest dilluns, ha fet desaparèixer les aglomeracions d’espera i el pas per aquesta zona ha estat àgil, amb un temps màxim de vint minuts, malgrat la vaga total i indefinida dels treballadors de l’empresa que gestiona aquets controls, i per tant, s’ha consolidat la tendència engegada ja aquest dilluns.

Viatgers prudents

Els viatgers però, continuen sent prudents i arriben al Prat amb molta més estona d’antelació que no pas l’habitual. És el cas d’en Daniel, que viatja amb la família a Costa Rica i que ha enfilat la cua dels controls 5 hores abans que li surti l’avió, ‘’per evitar qualsevol problema’’. També ho ha fet així la Raquel, que vola fins a Fuerteventura, i que han passat pels controls 3 hores abans. ‘’Patíem una mica’’ , ha reconegut, alhora que ha afegit que ‘’estem contents’’ perquè ‘’ja marxem.

A Fuerteventura també hi volava la família de la Mar que poc després de les 10 ja eren a l’aeroport tot i que el vol no està previst fins dos quarts de dues del migdia. Ha explicat que per facturar ‘’cap problema’’ i des de fora, les cues dels controls de seguretat no les veia ‘’diferent a altres anys’’. La Lali, que van fins a Oviedo, han arribat 4 hores abans que surti l’avió, és a dir, amb dues hores més de marge, ‘’per por’’. Ha detallat que si cal, perdran el temps ‘’mirant botigues’’ abans que arriscar-se a ‘’patir’’ i perdre el vol perquè ‘’li agafa alguna cosa’’.

Consell de ministres, dimecres

Aquesta segona jornada de vaga es dona el dia abans que es reuneixi el consell de ministres de manera extraordinària, aquest dimecres, per analitzar la situació de crisi de l’aeroport del Prat i prendre les decisions oportunes com pot ser el laude de compliment obligatori.