La directora de l'aeroport de Barcelona el Prat, Sonia Corrochano, va afirmar que la situació a la infraestructura és de «normalitat» des d'aquest dilluns, malgrat la vaga indefinida dels vigilants dels controls de seguretat.

En aquest sentit, ho atribueix a la «supervisió» que fa la Guàrdia Civil als controls i al fet que només el 40% de la plantilla que pot fer vaga la secunda. «Ara les cues són d'entre 10 i 20 minuts són temps absolutament normals i no cal arribar-hi amb més temps», va precisar. Per això, va demanar en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio que els passatgers quan la companyia els permeti facturar l'equipatge. Finalment, va negar que els vigilants de seguretat d'Eulen cobrin 900 euros i va explicar que no els consten baixes derivades de la «pressió» per la presència policial.

En aquest sentit, Corrochano va afirmar que els 900 euros són només el salari base que fixa el conveni del sector, al qual s'hi ha de sumar complements per transport o perillositat, entre d'altres, una circumstància que eleva els sous fins als 1.200 euros o 1.300 euros.

Corrochano va defensar la posició d'Aena en el conflicte i ha precisat que es tracta d'un problema entre l'empresa i els seus treballadors per un servei. «No ens correspon decidir en quines condicions», va asseverar. Amb tot, va afirmar que han fet «el que toca per llei» però va reconèixer que podien haver anat «més ràpid» en la resolució del conflicte.

La directora de la infraestructura aèria va circumscriure l'actuació de la Guàrdia Civil a un «reforç de l'activitat que ja fa habitualment». «És el cos que té la competència de seguretat en un lloc estratègic i garanteix que la feina s'està fent amb un temps normal», va afirmar. En aquest sentit, quantifica en els 20 minuts el temps d'espera pels controls de seguretat, una xifra «dins els estàndards» però que encara no és «l'habitual».

Preguntada sobre la possibilitat que els treballadors d'Eulen demanin baixes col·lectives per la pressió de la Guàrdia Civil, Corrochano va assegurar que no en tenen constància i que el volum en aquest moment és el «normal».

Diversos usuaris van denunciar per les xarxes socials que aquest dimarts a la matinada s'havien tornat a formar cues de més d'una hora als controls de passaports, amb només dos agents de la policia.

La directora de l'Aeroport ho va negar i va assegurar que les cues van ser de 23 minuts, en la línia dels «estàndards europeus», que se situen en els 20 minuts de sortida i els 40 d'arribada.

El president d'Aena, José Manuel Vargas, va destacar ahir que la situació a l'aeroport de Barcelona és «d'absoluta normalitat» en la segona jornada de vaga dels vigilants privats i va insistir que el reforç dels controls per part de la Guàrdia Civil és «transitori». Això sí, Vargas va reconèixer en una entrevista en la Cadena Cope que «aquest tipus de conflictes no són bons per a la imatge del turisme i d'Espanya».

El president d'Aena va apuntar que la negociació entre treballadors i empresa ha estat «complexa», atès que el sindicat de l'aeroport no estava present a la taula de negociació del conveni i el comitè de vaga no es correspon amb el comitè d'empresa de l'aeroport.

També ha negat que existeixi «cap tipus de discriminació» en els recursos amb els quals està dotat l'aeroport de Barcelona, ja que els mitjans disponibles es distribueixen «en funció de les necessitats» perquè tots els aeroports «prestin els serveis adequats».