L'activitat a l'aeroport del Prat es va desenvolupar ahir amb total normalitat en el segon dia de vaga indefinida dels treballadors d'Eulen, amb cues normals per a un dia de ple agost, a l'espera de la decisió sobre el laude obligatori que prengui avui el Consell de Ministres. Fonts de l'aeroport van explicar que la situació al Prat és de normalitat i que la major afluència de passatgers s'ha produït de matinada, encara que el temps d'espera no ha sobrepassat l'habitual, que pot arribar als 20 minuts, tot i que en ocasions l'espera ha estat fins i tot inapreciable.

El reforç dels filtres amb més agents de la Guàrdia Civil i el compliment dels serveis mínims de més del 90% va fer ja ahir que desapareguessin les llargues cues que els passatgers venien suportant des del 24 de juliol, quan es van iniciar les aturades parcials dels treballadors encarregats dels controls. Les mateixes fonts van indicar que en el control de passaports es van registrar ahir cues de poc més de 20 minuts, que estan en el marge de normalitat estipulat.

Segon dia consecutiu

Els agents de la Guàrdia Civil participen per segon dia consecutiu en les tasques de revisió d'equipatges i control de l'arc de metalls, compartint amb els treballadors d'Eulen tasques executives i no només de vigilància, com solien fer abans de les aturades.

L'aeroport de Barcelona té previst avui la sortida de 474 vols, amb 87.900 passatgers, una mica inferior als 500 que van sortir ahir d'aquesta infraestructura.

El Consell de Ministres es reunirà avui a la tarda de manera extraordinària per abordar el conflicte del Prat, la solució del qual passa ara per un arbitratge mitjançant un laude obligatori, que imposaria les condicions laborals tant a l'empresa com als treballadors d'Eulen. En paral·lel a la reunió extraordinària demà del Consell de Ministres, l'Executiu accelera els tràmits amb informes tècnics i jurídics per portar a terme l'arbitratge en aquest conflicte i l'aplicació del laude. El primer pas és la designació d'un arbitre «independent» i de «prestigi» que han de consensuar empresa i treballadors, figura que ha d'elaborar una proposta «vinculant» i de compliment obligat entre les parts, per a la qual cosa no existeix un termini legal concret.