La Mesa del Parlament no ha inclòs finalment en l'ordre del dia d'avui, quan s'inicia el nou període de sessions, la tramitació de la Llei del Referèndum, la norma amb la qual els independentistes preveuen emparar l'1 d'octubre.

El passat 31 de juliol, Junts pel Sí i la CUP van registrar la proposició de llei del referèndum, i tot apuntava en un principi a què s'inclouria en l'ordre del dia de la Mesa d'avui per a la seva admissió a tràmit.

Encara que en la convocatòria oficial de la Mesa d'avui no figurava la llei del referèndum en l'ordre del dia, aquest podia ser modificat a l'últim moment, cosa que finalment no ha succeït.

El Govern ja va anunciar a principi d'agost que, així que la Mesa admetés a tràmit la llei del referèndum, presentaria un recurs davant el Tribunal Constitucional.

El primer ple del nou curs polític tindrà lloc els dies 6 i 7 de setembre, de manera que haurà d'haver una nova reunió de la Mesa i la Junta de portaveus per fixar l'ordre del dia, i en aquella nova reunió podria abordar-se la proposició de llei del referèndum.

Una altra de les opcions és que, finalment, la nova norma l'assumeixi el Govern mitjançant un projecte de llei o amb un decret llei i no els grups independentistes. EFE