La mesa d´avaluació de l'amenaça terrorista va decidir ahir mantenir el nivell d´alerta 4 dins d´una escala de 5, tot i que es reforçaran les mesures de seguretat en zones turístiques i infraestructures, segons va anunciar ahir el ministre de l´Interior, Juan Ignacio Zoido.

El ministre va presidir la reunió extraordinària de la mesa i després va informar al president del Govern, Mariano Rajoy. Zoido va explicar que aquest nivell 4 alt es reforçarà amb la intensificació de les mesures de seguretat en llocs o esdeveniments d´afluència massiva, amb «especial èmfasi» en la zones de turisme.

Va presidir la reunió amb l'assistència del secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, i els màxims responsables de la lluita antiterrorista a Policia Nacional, de la Guàrdia Civil i del Centre d´Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat. També hi va haver representants del Centre Nacional d´Intel·ligència (CNI), del Centre d´Intel·ligència de les Forces Armades (Cifas) i dels Mossosi de l´Ertzaintza.

Amb l'opinió unànime de tots aquests experts, la taula va decidir no elevar el nivell d´alerta fins al número 5 (el màxim, que suposaria la presència de l´Exèrcit als carrers), en entendre que no existeix risc d'«atemptat imminent». Tot i això, sí que es reforçaran les zones turístiques; s´intensificarà la prevenció en potencials objectius; es reforçaran els dispositius de reacció davant atemptats i es potenciarà la col·laboració amb les policies locals.També es promouran

les reunions de les juntes locals de seguretat per analitzar els riscos i valorar la instal·lació de mesures passives de seguretat.