El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reivindicat que Catalunya "ha estat, és i serà terra de pau i de benvinguda". "No deixarem que una minoria acabi amb la nostra manera de fer que ha estat forjada durant segles", ha afegit en la seva declaració institucional posterior al gabinet de crisi que s'ha reunit al Palau de la Generalitat. Després de l'atemptat a la Rambla de Barcelona que ha deixat una dotzena de morts, Puigdemont s'ha mostrat convençut que entre totes les institucions i la ciutadania es doblegarà aquells que "intenten confrontar les civilitzacions amb l'ús de la violència". "La democràcia doblegarà el terrorisme i la barbàrie allà on es produeixi", ha resumit per després destacar la col·laboració del cossos de seguretat de l'estat espanyol assegurant que "no hi ha hagut cap divisió ni cap disputa".

Juntament amb el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, Puigdemont ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per condemnar "enèrgicament" un atemptat terrorista que ha deixat tothom "consternat" i que ha provocat, segons ha concretat el president, una dotzena de morts i 90 víctimes. 80 de les víctimes estan ingressades, 15 en estat molt greu.

"Sabem que totes les persones de totes les civilitzacions, religions i condicions socials estan al costat de les víctimes i al nostre costat ", ha afirmat Puigdemont. El president també ha volgut remarcat que "la democràcia i els seus valors intrínsecs estan sempre per damunt de la violència terrorista".

Puigdemont ha reivindicat els valors de pau i d'acollida de la societat catalana. "Som gent de pau i gent d'acollida", ha afirmat per després mostrar-se convençut que entre totes les institucions i els ciutadans s'aconseguirà doblegar "els que intenten confrontar les civilitzacions amb l'ús de la violència".

El president de la Generalitat ha destacat la tasca dels Mossos i la col·laboració i el suport de la Guàrdia Urbana i els cossos de l'Estat. "No hi ha hagut cap divisió ni cap disputa que valgui", ha volgut remarcar. Així mateix, també ha valorat el suport de les policies europees i internacionals.

Un agraïment que ha fet extensiu als serveis d'emergència i als ciutadans de Barcelona, de qui ha destacat la solidaritat amb les víctimes acollint als afectats i col·lapsant les donacions de sang. "Un agraïment immens a la solidaritat de tanta gent, des de presidents de comunitats autònomes a líders internacionals que han fet arribar el seu suport i el seu escalf", ha resumit.

El president de la Generalitat ha acabat la seva declaració institucional assegurant que Catalunya estarà a l'alçada de les circumstàncies en la lluita de la democràcia, els valors de la pau i la llibertat. "La democràcia doblegarà el terrorisme i al barbàrie allà on es produeixi", ha afegit.