La Diputació Permanent decidirà demà si el president del Govern, Mariano Rajoy, ha de comparèixer per donar explicacions sobre el finançament irregular del PP però també acordarà si els ministres de Foment, Íñigo de la Serna, i Ocupació, Fátima Báñez, informen en sessió plenària sobre el conflicte a l'Aeroport del Prat.

La petició per a la compareixença urgent de Rajoy va ser sol·licitada pel PSOE, Units Podem-En Comú Podem-En Marea d'una banda i Grup Mixt i ERC per un altre, a fi de que el president expliqui, en sessió extraordinària, les raons per les quals no assumeix responsabilitats pels casos de corrupció del PP, que van motivar la seva declaració com a testimoni al judici de la trama Gürtel en l'Audiència Nacional, i pel suposat finançament del partit a través d'una caixa B.

A més es debatrà la sol·licitud del grup socialista perquè el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, informi de manera urgent de les mesures adoptades a l'aeroport de Barcelona-El Prat després de la convocatòria de vaga dels treballadors d' Eulen, a càrrec dels controls de seguretat de passatgers del Prat.

Sobre el mateix assumpte, el grup socialista també va demanar la compareixença urgent de la ministra d'Ocupació perquè expliqui al Congrés les conseqüències que la seva reforma laboral i les retallades en drets laborals han tingut en la situació de l'aeroport del Prat.

Un altre dels assumptes a debatre en la Diputació és la possible compareixença del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, a petició del Grup Mixt i ERC d'una banda i Units Podem per un altre, per exposar la decisió adoptada al Consell de Ministres sobre una possible suspensió del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) a Catalunya si la Generalitat destina fons al referèndum.

Segons el parer dels sol·licitants de la compareixença, una suposada suspensió del FLA constituiria una «agressió» contra els serveis públics catalans i les persones que viuen a Catalunya.

També sobre Catalunya es debatrà una petició del Grup Mixt i d'ERC perquè se celebri una sessió extraordinària de la Comissió d'Interior amb la compareixença del ministre, Juan Ignacio Zoido.

Es tracta, segons el text de la sol·licitud, que el ministre d'Interior informi sobre les actuacions que està protagonitzant la Guàrdia Civil en els interrogatoris a funcionaris, empreses i alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya, «actuant com a policia judicial i comunicant imputacions, sense coneixement del jutge i sense les garanties imprescindibles necessàries».

Una altra petició formulada per Ciutadans i socialistes requerirà el debat sobre la presència de Zoido per aclarir «de manera detallada» les entrades massives d'immigrants a la frontera de Ceuta i les possibles fallades en els procediments de control.