24 de agost de 2017
24.08.2017

Turull nega una «comunicació oficial» amb la policia belga sobre l'imam

El conseller de la Presidència relaciona que ara el govern espanyol negui l'accés directe a l'Europol amb el fet que la policia catalana tingui "més prestigi que mai"

24.08.2017 | 12:06
Turull nega una «comunicació oficial» amb la policia belga sobre l'imam

El conseller de la Presidència, Jordi Turull, denuncia que hi ha una "onada mediàtica" per desmerèixer l'actuació "brillant" dels Mossos. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha lamentat que s'intentin "trobar pegues" i insinuar "coses falses" i ho ha atribuït a l'enveja. Segons Turull, els Mossos no van rebre una "comunicació oficial" de la policia belga en relació a l'imam de Ripoll. Així ho ha dit després que diversos mitjans hagin publicat aquest dijous que hi va haver un contacte entre un agent de la policia belga i un Mosso sobre aquesta qüestió. D'altra banda, sobre l'accés directe de la policia catalana a l'Europol, ha qualificat de "lamentable" que membres del govern espanyol s'estiguin desmentint entre ells i ha relacionat el canvi de criteri de l'Estat amb el fet que ara els Mossos tinguin "més prestigi que mai".

"L'enveja pot tenir aquestes coses", ha lamentat Turull en referència al fet que hi hagi mitjans de comunicació que hagin "barrejat naps amb cols" i hagin fet veure que el Govern posava "politiqueria" en la gestió de l'atemptat. "Aquests dies s'ha batut el rècord de la capacitat d'intoxicació i d'inventiva" amb la voluntat d'intentar desmerèixer l'actuació dels Mossos, ha afegit.

Tot i així, davant d'aquesta situació, el conseller de la Presidència s'ha mostrat convençut que aquesta campanya "no serà capaç de desmerèixer la percepció de la ciutadania del nivell d'eficàcia dels Mossos". "Ja estem acostumats a aquests altaveus, és molt miserable però és així. No entrarem al seu joc", ha refermat.

Preguntat directament per les informacions que apunten a un contacte entre un agent belga i un Mosso, Turull ha assegurat que "no hi ha hagut cap comunicació oficial" que advertís sobre l'imam de Ripoll, suposat cervell de la cèl·lula terrorista dels atemptats. "Deixem-nos d'intoxicacions, no s'ha passat informació oficial", ha assegurat.

Sobre la integració dels Mossos a l'Interpol, Turull ha defensat que depèn de la voluntat política del govern espanyol i ha considerat "molt lamentable" que membres del govern espanyol s'estiguin desmentint entre ells. En aquest context, el conseller ha tornat a reivindicar que els Mossos han de tenir accés a les dades de l'Interpol quan abans millor "quan hi ha una amenaça explícita i directa". "És molt lamentable que mirin de posar pegues en comptes de buscar solucions per tal que els Mossos hi tinguin accés directe", ha afegit.

En aquets context, Turull s'ha preguntat per què el govern espanyol ha canviat de criteri. "Com és que coincideix que diguin que no estarem a l'Europol amb el fet que els Mossos tenen més prestigi que mai? Per què? Si al principi de la crisi diuen que hi podem ser i quan s'acaba l'actuació hi ha declaracions del govern espanyol de menys accés al rovell de l'ou de la informació de la lluita contra el terrorisme", ha reflexionat.

Segons el conseller, a la Junta de Seguretat del juliol es va acordar que "es faria tot el possible per què hi hagués la màxima presència dels Mossos a l'Europol", i ha lamentat que "cada vegada hi posin més aigua al vi".

En referència a les afirmacions del principal sindicat de la policia espanyola, el Sindicat Unificat de la Policia (SUP), que ha dit que hauria enviat als Mossos la fitxa de l'imam prement un simple botó si ho haguessin sol·licitat, Turull ha defensat que si es confirma que això és així "algú hauria d'assumir responsabilitats". El conseller ha afirmat que és "bastant lamentable" que la policia espanyola digui que té informació transcendent i que si els Mossos no la demanen no s'envia, quan és "bàsic" compartir la informació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema