El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han coincidit en opinar que haurien preferit confondre's entre la capçalera de serveis d'emergències amb el lema 'No tinc por' a la manifestació de Barcelona contra el terrorisme i no anar en una segona línia d'autoritats on creuen que se'ls ha donat un protagonisme que no tenien. Els dos dirigents ho han valorat en una entrevista a TV3 després de la manifestació i han afegit que «per motius de seguretat» no s'han pogut barrejar amb la capçalera.

Puigdemont també ha volgut deixar clar que en la gestió dels atemptats de Barcelona i Cambrils hi ha hagut col·laboració amb l'Estat des del minut zero i que «dir el contrari seria mentida».

Tant Carles Puigdemont com Ada Colau s'han mostrat satisfets per la gran participació ciutadana que s'ha registrat a la manifestació conta el terrorisme, sobretot perquè encara estem al mes d'agost i hi ha molta gent de vacances. En aquest sentit, el president ha dit que els atemptats han «posat a prova la societat» i que la «resposta ha estat admirable».

En la mateixa línia, Colau ha volgut posar de manifest que de seguida que van tenir lloc els atemptats, la ciutadania ha cridat fort que «no ens doblegaran i l'empoderament per apostar per la convivència, la pau i els drets humans» ha prevalgut.

Puigdemont també ha remarcat que els atemptats han servit per posar de manifest la «gran coordinació» entre Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana, així com també entre els diferents cossos d'emergències i amb l'administració de l'Estat, «amb qui des del primer moment hi ha hagut col·laboració i dir el contrari seria mentida».

Finalment, tant el president com l'alcaldessa han coincidit en remarcar que tot i la feina que s'ha fet a Catalunya en matèria de convivència, les opinions que s'han pogut sentir aquests darrers dies demostren que encara queda molt per recórrer. És per això que han apostat per la igualtat i l'acompanyament «per buscar respostes i si cal fer autocrítica''.