Ripoll va fer sentir la seva veu ahir contra el terrorisme. La ciutat dels membres de la cèl·lula que va atemptar a Barcelona i Cambrils va condemnar unànimement l'atac. En total van ser més de 2.500 persones les que es van concentrar davant del monestir de Ripoll per mostrar la seva repulsa al terrorisme i fer una crida a la pau i la cohesió social. En un acte emotiu va destacar la forta ovació que els assistents van dedicar a Safira Oukabir, germana d'un dels terroristes morts. Oukabir, visiblement afectada, va agrair la feina dels Mossos d'Esquadra i va condemnar els atacs terroristes. L'acte es va tancar amb la interpretació del Cant dels Ocells a càrrec del violoncel·lista Ferran Bardolet.

En l'acte hi van ser presents més de 30 associacions del municipi, entre elles la comunitat musulmana de Ripoll, a més dels cossos de seguretat, els equips d'emergència i gran part dels ciutadans d'aquesta localitat de poc més de 10.000 habitants, en la que residien els membres de la cèl·lula terrorista que va cometre els atemptats. Durant la concentració s'han pogut escoltar manifestos en contra del terrorisme. «Els musulmans que vivim a Ripoll i a Catalunya no podem agrair més les mostres de suport. El dolor és compartit, tots hem plorat, la incomprensió pel que ha passat és la mateixa», ha expressat la comunitat musulmana en un comunicat que ha llegit Saifa Oukabir. Oukabir va parlar de «dolor compartit» i de «treballar junts» perquè no torni a passar mai més un fet similar. Durant l'escassa hora que va durar l'acte, a la plaça de Ripoll es va poder escoltar en diferents ocasions el lema «no tinc por», corejat pels assistents i acompanyat d'aplaudiments.

A més, diferents participants van expressar els seus sentiments a través de pancartes entre les que s'han pogut llegir frases de condemna com «només l'amor salvarà el món», «junts contra el terrorisme», «l'islam és pau» o «les seves guerres, els nostres morts». Entre els assistents també hi era present Salah El Karib, un dels detinguts i responsable del locutori de Ripoll on membres de la cèl·lula gihadista van comprar bitllets d'avió i que va ser posat en llibertat després de declarar.

També l'alcalde, Jordi Munell, va tenir paraules de suport a la comunitat musulmana de Ripoll i va expressar el compromís del municipi contra l'extremisme i contra el radicalisme islamista.

El conseller d'Empresa i Desenvolupament, Santi Vila, i la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, també van assistir a l'acte en record de les víctimes. Vila va dir que «som una societat el teixit associatiu de la qual funciona molt bé» i ara «hem de procurar que fets com aquests no es tornin a repetir».

Bassa va realçar el pluralisme de Catalunya en indicar que «hi conviuen 130 comunitats i sempre hem viscut en pau», per la qual cosa va assenyalar que «hem de seguir endavant i hem de fer-ho al costat de les víctimes i dels ciutadans de Ripoll».