El conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, va qualificar «d'impecable» la feina dels Mossos d'Esquadra en els atemptats de Barcelona i Cambrils, i va assegurar que «encara hauria estat millor» si no fos per les «argúcies polítiques tontes» del govern central. Vila va lamentar que els Mossos no tinguin encara accés a tota la informació. «Algú haurà d'explicar amb llums i taquígrafs per què, si els Mossos són la policia integral de Catalunya, no tenen totes les vies d'informació», va reblar. El conseller va defensar les declaracions que el president Carles Puigdemont va fer al Financial Times en relació a la seguretat.

El conseller va posar en valor que els catalans se senten ben protegits, una sensació que «queda reforçada» a partir de l'actuació dels Mossos en els atemptats. Santi Vila va fer aquestes declaracions en una trobada, primer amb la comunitat musulmana, i després amb empresaris ripollesos. L'objectiu era «donar suport institucional» al col·lectiu islàmic de Ripoll que «s'ha vist afectat» per un acte que Vila va deixar clar que «no representa l'islam».

Des de la comunitat musulmana van agrair la trobada amb el conseller i el suport que reben des de la Generalitat. A la reunió es va parlar sobre la necessitat de treballar amb les empreses del sector industrial -un dels més importants a la zona- per fer programes per tal de no excloure futurs treballadors musulmans. «Estic convençut que les empreses seguiran apostant per joves d'aquest col-lectiu», va comentatr Vila.