La líder de Cs al Parlament, Inés Arrimadas, ha opinat aquest dilluns que la presentació pública de la Llei de Transitorietat per part de JxSí i la CUP vol "intentar passar pàgina a corre-cuita" de la manifestació antiterrorista de dissabte passat on "alguns se senten avergonyits de la imatge que es va donar", a causa, segons ella, de les discrepàncies polítiques i la presència d'estelades. En roda de premsa al Parlament, Arrimadas s'ha congratulat que "alguns ja parlin de noves eleccions", amb "urnes de veritat", i ha presentat el seu partit com a "alternativa", criticant alhora els partits que "busquen un nou tripartit amb ERC".

Després de donar el seu condol per la mort de la setzena víctima dels atemptats, Arrimadas ha fet una dura crítica als sectors independentistes que van mostrar banderes estelades i crítiques al rei durant la manifestació del dissabte. "Era important i una oportunitat mostrar al món i als terroristes la nostra unitat i la solidaritat amb les víctimes, per deixar de banda les discrepàncies polítiques", ha dit. "En general va ser així, però l'ANC i alguns partits van preferir mostrar més el seu rebuig a Espanya que als terroristes", ha explicat, i ha afegit que "s'ha vist que són una minoria, la majoria va deixar les discrepàncies a casa".

Per això, segons ella, "alguns se senten avergonyits de la imatge que es va donar" i han volgut "presentar la llei per intentar passar pàgina a corre-cuita, amb improvisació, opacitat, nervis". "S'apropa la fi del processisme, són els darrers moments, i ja es comença a parlar d'eleccions, és una bona notícia", ha dit, i ha afegit que el procés "és una presa de pèl a la gent que legítimament té aquesta opció política". "Volen aprovar-la en 30 dies quan no tenen ni majoria per canviar l'Estatut", ha conclòs.

Segons Arrimadas, la llei no entrarà en vigor, perquè "en democràcia, per sort, els polítics tenen límits, com la llei democràtica i el sentit comú", i està convençuda que el Tribunal Constitucional la suspendrà, perquè "és una barbaritat". "No s'han atrevit a portar-la a Mesa del Parlament, no saben què fer", ha assegurat. Tampoc creu que sigui necessari que l'article 155 de la Constitució espanyola, el de suspensió de l'autonomia, s'arribi aplicar, ja que les lleis no arribaran a entrar en vigor.

Sobre les possibles eleccions després de l'1 d'octubre, ha dit que és una "bona notícia" que es facin "amb urnes de veritat, amb junta electoral i no voluntaris de l'ANC". Així, ha dit que "Cs fa deu anys que es prepara per ser alternativa, que haurà de ser liderada pel principal partit de l'oposició". Però ha criticat que "alguns pensen més en formar tripartit amb ERC després d'eleccions".