Els Mossos d’Esquadra han detingut un home i una dona veïns de Lleida acusats d’un delicte continuat d’estada i frau a la Seguretat Social. Els arrestats, de 60 i 54 anys respectivament, van ser denunciats el maig passat pel respresentant d’una companyia d’assegurances arran de les sospites que van aixecar dos accidents de trànsit entre els anys 2010 i 2015 pels quals van obtenir una indemnització global de vora un milió d’euros.

L'accident que va ocórrer l'any 2010 es va produir en un camí de la Partida de la Caparrella de Lleida i només viatjava l'home, mentre que en el xoc de l'any 2015, que es va produir a l'A-2 dins del terme municipal de Fraga, suposadament només viatjava la dona.

Amb aquestes dades a la mà, la policia catalana va obrir una investigació que va provar que els dos sinistres havien sigut planificats al detall pel detingut, i que en ambdós casos l’home havia pactat amb els conductors dels altres vehicles una remuneració econòmica a canvi de provocar les topades. Durant la simulació dels accidents, a més, no hi hauria cap persona a l’interior del vehicle dels arrestats.

Malgrat que el cotxe estigués buit en el moment dels xocs, els arrestats va al·legar unes lesions per les quals es van embutxacar una indemnització de fins a 1.024.723 euros per sis pòlisses d’assegurances que tenien contractades amb quatre companyies diferents.

També se’ls acusa d’un frau a la Seguretat Social ja que els dos detinguts van tramitar diferents grau d’invalidesa. La investigació continua oberta per tal d’establir la quantia econòmica defraudada a la Seguretat Social.

D’altra banda, als dos conductors que van rebre una contraprestació econòmica també se’ls investiga com a presumptes cooperadors en l’estafa.

Els detinguts van passar dijous a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.