Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous passat un home de 60 anys i una dona de 54 anys, veïns de Lleida i nacionalitat espanyola, que suposadament haurien estafat 1.024.723 euros a quatre companyies d'assegurances. Segons fonts properes al cas, els detinguts són matrimoni i ella és infermera mentre que ell és bomber, tot i que ja estaria retirat. La policia els acusa de ser els autors d'un delicte continuat d'estafa i frau a la Seguretat Social per simular dos accidents de trànsit. Ho haurien planificat amb els altres conductors implicats a canvi d'una contraprestació econòmica. Són dues persones que van prestar declaració juntament amb els detinguts, dijous passat, en qualitat d'investigats en el cas.

Segons van informar els Mossos, el passat mes de maig el representant d'una companyia d'assegurances va alertar que tenien sospites d'un client seu que podia haver estafat a la companyia amb la notificació de dos accidents de trànsit, ocorreguts els anys 2010 i 2015, pels quals va cobrar una indemnització d'un milió d'euros. La policia apunta que l'accident que va tenir lloc l'any 2010 es va produir en un camí de la Partida de la Caparrella de Lleida i només viatjava l'home, mentre que en el xoc de l'any 2015, que es va produir a l'A-2 dins del terme de Fraga, suposadament només viatjava la dona.

Amb aquesta informació, els Mossos van obrir una investigació a partir de la qual van poder comprovar que els dos accidents havien estat planificats acuradament per l'home detingut. En tots dos casos, el detingut va pactar amb els conductors dels altres vehicles implicats una contraprestació econòmica a canvi que tinguessin una topada voluntària. Durant la simulació d'aquests accidents, en el moment del xoc, no hi hauria cap persona a l'interior del cotxe dels detinguts. Tot i això, els detinguts van al·legar unes lesions per les quals van aconseguir una indemnització d'1.024.723 euros per 6 pòlisses d'assegurances que tenien contractades amb quatre companyies diferents.