L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell va declarar que els atemptats suposaran un «abans i un després» per al poble, «perquè ningú va detectar res, ni les pròpies famílies, ni la pròpia comunitat». Ho va dir ahir un una tertúlia conjunta amb els batlles de Barcelona, Cambrils i Alcanar a Catalunya Ràdio, on va ressaltar que els joves «no eren practicants de la seva religió, per la qual cosa ho desvinculo completament de la religió». «Eren joves integrats socialment, esportivament, havien anat a l'escola pública, havien format part d'un procès d'integració normal», va afegir.

Segons Munell, Ripoll va passar de la «sorpresa inicial» a la «indignació, l'horror, l'odi i la por, molts sentiments en poc temps», però es va lloar la reacció del poble «amb contenció i molta maduresa emocional». «Hem intentat que pels carrers no es noti i ho hem aconseguit, malgrat que el poble és ple de policies i mitjans de comunicació.

Concert contra el terrorisme

Grups com Gossos i cantants com Marina Rossell, Marc Parrot, Feliu Ventura o Lluís Llach actuaran dissabte que ve, 2 de setembre, a Ripoll, on residien els terroristes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, en un concert contra el terrorisme, segons va informar ahir Jordi Munell. Les entitats socials de Ripoll, amb la col·laboració de l'Ajuntament, estan preparant un concert musical solidari contra el terrorisme, un acte que ha sorgit de les entitats del municipi.

«La música és un llenguatge universal que ens exalça cap a la pau», va dir l'alcalde. El concert es durà a terme a la plaça del Monestir, on dissabte passat més de 3.000 ciutadans de Ripoll es van manifestar contra el terrorisme, inclosos els familiars dels terroristes abatuts pels Mossos d'Esquadra. «Des del bressol de Catalunya volem llançar un compromís per la pau amb la música com a cant universal per a la integració i un futur millor», va expressar el batlle, que va reconèixer que «la ferida és profunda i llarga de curar».