31 de agost de 2017
31.08.2017

«Aquest atac horrorós ens ha ensenyat la cara maca de la humanitat»

La dona i la filla de la víctima canadenca de l'atemptat de Barcelona li rendeixen homenatge a La Rambla

01.09.2017 | 07:09
Flors i mostres de condol al primer tram de la Rambla.

Dues setmanes després de l'atemptat terrorista de Barcelona, la filla d'una de les víctimes mortals, Fiona Wilson, ha volat des del Canadà per visitar el memorial que s'ha instal·lat a la Rambla juntament amb la seva mare, ferida també en l'atemptat, per rendir honor a la memòria del seu pare, Ian Wilson.

Fiona Wilson ha explicat, en declaracions a TV3, que els seus pares havien arribat a Barcelona el mateix dia de l'atemptat i s'allotjaven a La Rambla, pel que des d'un principi va sospitar que havien estat víctimes de l'atac terrorista, ja que s'imaginava "que explorarien la Rambla de dalt a baix en el seu primer dia a la ciutat".

Però no va ser fins que estava a l'aeroport a punt d'abordar l'avió quan va saber, a través d'una telefonada, que el seu pare havia mort.

"Encara sento com si estigués vivint un malson del qual espero despertar-me, perquè no m'acabo de creure que ell ja no estigui aquí", ha destacat Wilson.

La mare de Wilson, Valerie Moore, ha estat donada d'alta avui i ha demanat a la seva filla anar directament a la Rambla per visitar el lloc on havia mort el seu marit, amb qui havien compartit 55 anys de vida junts, a pesar que encara es troba amb el braç immobilitzat i en cadira de rodes.

A pesar d'allò succeït, Wilson ha assenyalat que "aquest atac horrorós ens ha ensenyat la cara maca de la humanitat. Ells volien propagar la por, la destrucció i l'odi, però no ho han aconseguit, perquè hem vist en la gent exactament el contrari del que ells volien".

Wilson també ha volgut reiterar el seu agraïment cap a totes aquelles persones que els van ajudar a localitzar els seus pares després de l'atemptat i a aquelles que van atendre la seva mare a l'hospital on estava ingressada.

"La meva mare no se'n recorda molt de l'atac, i ho agraïm, però el que ella va veure al lloc on el meu pare va morir van ser centenars de mostres d'amor i generositat. El meu pare era un home gentil, humil i caritatiu. I hem vist reflectides totes aquestes característiques en la gent d'Espanya", ha explicat Wilson.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook