El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha demanat avui als catalans que l'1 d'octubre no participin del "simulacre" de referèndum.

En un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press i preguntat per si l'Estat hauria de retirar les urnes, Sánchez s'ha limitat a dir que allò que el Govern central ha de fer és "garantir la legalitat".

El que sí ha trobat a faltar Sánchez en aquest debat és que no es parli del "cost del no diàleg" entre Catalunya i el Govern d'Espanya i ha assegurat que es tracta d'un cost "d'enorme transcendència".

"No només es tracta d'un cost econòmic també és emocional i sentimental", ha precisat.

I per això, ha dit "ens mereixem abordar una reforma del model territorial amb serietat, valentia i audàcia" per garantir a les pròximes generacions un model de convivència.

Sobre aquesta reforma i la proposta, ahir, per crear una comissió d'avaluació del model autonòmic, ha considerat que dels 350 diputats de la Cambra "300 podrien votar perfectament a favor d'aquest tipus de comissió".

Preguntat per una pròxima reunió amb el president del Govern, Mariano Rajoy, en línia amb la que avui aquest manté amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera, Sánchez ha dit que no hi ha reunió fixada a l'agenda pròxima.